Urządzenia i Akcesoria
Wolno gotowany gulasz cielęcy z warzywami (z osłoną noża miksującego)
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 2 godz. 45 min
4 porcje
Składniki
-
70 g oliwy z oliwek
-
3 ząbki czosnku
-
500 g cielęciny bez ścięgien, pokrojonej w 3 cm kostkę, osuszonej ręcznikiem papierowym
-
100 g białego wina
-
150 g cebuli pokrojonej w ćwiartki
-
10 g mąki pszennej
-
70 - 80 g chudego boczku, wędzonego, pokrojonego w kostkę70 - 80 g szynki gotowanej, wędzonej pokrojonej w kostkę
-
1 łyżka papryki słodkiej, mielonej
-
400 g wody
-
1 kostka bulionu mięsnego (na 0,5 l), pokruszona1 łyżeczka koncentratu bulionu mięsnego, wykonanego w TM
-
500 - 550 g mieszanki warzyw, mrożonej
-
4 jajka ugotowane na twardo pokrojone w ćwiartki
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
1026 mg
Białko
41.8 g
Kalorie
2557.8 kJ /
612 kcal
Tłuszcz
28.8 g
Błonnik
5.3 g
Tłuszcz nasycony
11.5 g
Węglowodany
13.8 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Wolno gotowany gulasz cielęcy
2 godz. 10 min
Gulasz wołowy z grzybami i rozmarynowym pęczakiem
1 godz. 50 min
Zupa z ravioli i wołowiną
30 min
Wolno gotowana wołowina w sosie whisky z ziemniakami (z osłoną noża miksującego)
2 godz. 50 min
Wolno gotowana wołowina z pieczarkami (z osłoną noża miksującego)
5 godz. 20 min
Gulasz cielęcy z ziemniakami i jabłkiem
1 godz. 25 min
Wołowina po burgundzku; Ciasto cytrynowe z syropem cytrynowym
2 godz. 20 min
Wolno gotowany kremowy gulasz z indyka z pieczarkami (z osłoną noża miksującego)
4 godz.
Pomidorowy gulasz wołowy z pureé ziemniaczanym z marchewką
50 min
Sauté z cielęciny
1 godz. 25 min
Gulasz wołowy z papryką
1 godz. 25 min
Wieprzowina z pieczarkami w sosie własnym i surówka z kalafiora
45 min